Zonnestroom wordt omgezet in betaalmiddel met SolarCoin

AMSTERDAM – Meeliftend op de hype rond de alternatieve internetvaluta Bitcoin is er nu ook een SolarCoin. Maar waar de Bitcoin gemaakt kon worden met rekenkracht van de computer moet er voor SolarCoin ook zonnestroom worden opgewekt.

Zonnepanelen worden geplaatst op een parkeerplaats in de VSDe nieuwe valuta is pas ontstaan in de Verenigde Staten en is bedoeld om mensen te stimuleren in de komende 40 jaar 97.500 terawattuur aan stroom uit zonnepanelen te produceren.

Om een SolarCoin te produceren zijn 2 ingrediënten nodig. De gebruikelijke computerkracht waarmee ook andere digitale valuta’s worden gecreëerd en zonnestroom die per megawattuur door een derde partij wordt gecertificeerd.

Het maximum aantal SolarCoins is naar verluid 98,1 miljard, vergeleken met een maximum van 21 miljoen Bitcoin’s.

Ook is de SolarCoin een stuk milieuvriendelijker. Door het ontwerp van de code zou een SolarCoin 50 keer efficiënter met energie omgaan dan een Bitcoin.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Lees hier meer over SolarCoins 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Avinash Kaushik

2 gedachten over “Zonnestroom wordt omgezet in betaalmiddel met SolarCoin

  • 17 oktober 2018 om 22:13
    Permalink

    Blistex 碧唇 【唇部保養】高保濕潤色護唇膏 Lip Vibrance的商品介紹 Blistex 碧唇,唇部保養,高保濕潤色護唇膏 Lip Vibrance

  • 8 november 2018 om 14:42
    Permalink

    The desperate landscape at Aston Villa has been laid bare in annual accounts that show losses of £27.3million and a drop in revenue even before they are inevitably relegated. Aston Villa reveal losses of over £27m as Premier League relegation beckons 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!